ENKELE REACTIES

Reactie plaatsen

Reacties

Peter Fischer
2 jaar geleden

Hallo,
leider ist mein niederländisch nicht sehr gut. Ich hoffe du kannst auch mein Deutsch verstehen.
Ich habe den Theodorus Wilhelmus Aalders, * 30.01.1896 / Gendringen, in meinem Stammbaum. Auf deiner Homepage lese ich, dass die Ehe mit der Margaretha Jacoba van Outvorst am 05.05.1964 in Culemborg aufgelöst wurde (?).
Die Margaretha Jacoba van Outvorst ist an diesem Datum (+ 05.05.1964) in Culemborg gestorben. Das steht in ihrer Familienkarte (Gezinskaart, Stadsarchief Amsterdam).
Viele Grüße aus Emmerich
Peter

Jos van Venrooij
3 jaar geleden

Als wandelaar maak ik er een gewoonte van verslagen te schrijven van mijn tochten. Daarbij besteed ik ook aandacht aan kunst in de openbare ruimte die ik onderweg tegenkom. Ter info, een en ander is te lezen op mijn wandelweblog www.devrijewandeling.wordpress.com.

In Katwijk stuitte ik op het beeld Kalla's toren, van Nicolaas Dings. Een beeld dat refereert aan een Romeins fort dat daar ooit gestaan zou hebben, en het verhaal van keizer Caligula's strijd tegen de zee aldaar.

Op dit beeld nu, is een plaquette aangebracht met de naam Hendrik Aalders, en de datum 20-04-1806. De plaquette is duidelijk later aangebracht en lijkt weinig officieel.

Ik was benieuwd wie deze Hendrik Aalders was en wat hij met het beeld of de geschiedenis erachter te maken zou hebben. Op internet kwam ik daar tot dusver niet achter. Het Katwijks Museum kon mij niet verder helpen, noch het door hen benaderde Hoogheemraadschap. De kunstenaar, die ik ten slotte benaderde, wist nergens van, had de plaquette nog nooit gezien en is benieuwd naar verdere ontwikkelingen.

Het is een schot voor de boeg maar al zoekend kwam ik op deze familiesite terecht en ik vroeg mij af of u eventueel meer informatie zou hebben. Wie deze Hendrik Aalders zou kunnen zijn, welke betekenis de datum zou kunnen hebben en wat degene die de plaquette heeft aangebracht ermee zou kunnen bedoelen.

Met hartelijke groet,

Jos van Venrooij

Cobie Aalders
3 jaar geleden

Hallo meneer du Plessis en Anneke van de Pavert,
Ik lees dat je nog fotos hebt van mijn ouders Bernard Aalders en Annie van Amelsvoort. Vroeger als klein kind ging ik met mijn ouders naar Varsselder. Mijn moeder heeft hier in/na de oorlog gewoond bij een familie van de Pavert, omdat de ouders ziek waren. Zij sliepen buiten in een tentje. Haar broer Ben van Amelsvoort was tijdelijk pastoor in Varsselder en heeft toen zijn zus Annie vanuit Boxtel, brabant, overlaten komen om te helpen. Ik ben erg benieuwd. Hier heeft mijn moeder haar man Bernard Aalders 15-01-1911 ook leren kennen.
Zou je ons met elkaar in contact kunnen brengen? Lijkt mij geweldig. vr gr Cobie Aalders

Cobie Aalders
3 jaar geleden

Hallo J du Plessis, Ik heb nog een aanpassing voor de website. Hartelijk dank voor het publiceren.
6. Bernardus Johannes (Bernard(Pietje)), geb. op 15 januari 1911 (zo), ovl. (83 jaar oud) op 8 april 1994 (vr) te Doetinchem [GE], volgt VIIIbe.
Onze vader is overleden in 1984 en is 73 jaar geworden.
Vriendelijke groet,
Cobie Aalders

Anke Aalders
3 jaar geleden

Ik ben Anke, de kleindochter van Piet de kapper Aalders. Ik ben de dochter van zijn zoon Peter. Ik wil u bij deze hartelijk bedanken, ik vind het super om deze stamboom met de foto’s te bekijken. Heel jammer dat het huis aan de Van Nispenstraat uit de familie is gegaan...in mijn gedachten loop ik wel eens een rondje door de tuin van opa. En, ik heb de pannen van zijn vrouw Joke hier bij mij thuis. Menig stoofpotje hier in huis wordt bereid in die mooie oude oranje DRU pannen! Want da’s toch net iets lekkerder :)

Margaretha
4 jaar geleden

Ik ben de jongste dochter van Anthonie Willem Aalders, die weer de zoon is van Christiaan Aalders en Gerritje Rijnten.

Gerald Aalders
4 jaar geleden

Mijn naam is Gerald Aalders, zoon van Gerrit Aalders (*16-03-1929) en Annie Liebrand (*28-09-1933). In het verhaal over het drama in 1945 staat m.i. een fout. Mijn vader Gerrit, was een zoon van Bernard Aalders (verongelukt in 1958) en Ida Gregoor. Mijn vader had nog 2 broers (Wim [Pipi] en Jan). Ook had hij 3 zusters (Ietje, Riki en Lenie). De Ietje die jullie noemen was een dochter van Bernard en Ida. Zijn was inderdaad getrouwd met Tadeusz Slebioda en is overleden in 2017.

Anneke van de Pavert
4 jaar geleden

Beste J. du Plessis,
Bij het naspeuren naar gegevens over mijn voorouders kwam ik op de site van de familie Aalders uit Ulft uit. Mijn oma Berendina Aalders geboren in Ulft op 21 maart 1882 is getrouwd met Hendrikus Johannes Bongers en woonde op IJsselhunten 20 in Etten. Zij kregen 5 kinderen ( opa had al 2 kinderen van een andere vrouw) waaronder mijn moeder Bertha Bongers. Bertha ging op haar 13 wonen bij een kinderloze tante Wilhelmina Gesina (Mina)Aalders, getrouwd met Frans Hartjes en kwam zo in Veldhunten terecht. Mina was een kind uit het eerste huwelijk van Stephan Aalders met Johanna Simons. Oma Berendina was een dochter van Gerarda Jansen en Stephan Aalders. de bidprentje van Frans Hartjes en tante Hartjes-Aalders staan op de website. Tante Hartjes zoals ze genoemd werd was 25 jaar ouder dan mijn oma. Van verhalen van mijn moeder weet ik dat er eerst een ander nichtje bij oom en tante Hartjes wonen maar die kon het niet volhouden. Dat is wellicht ook een Aalders geweest. Ik heb hier thuis erg oude foto's liggen van het gezin Aalders met alle kinderen en de laatste oma Aalders , buiten genomen aan een tafel. En van Antonia die in het klooster ging en van pater Stef Aalders. Mijn moeder leeft niet meer. Ze is in 1995 overleden Ik ben in Varsselder geboren in 1954. En heb daar tot mijn 11 de jaar gewoond. We gingen vroeger vaak naar Ulft naar de Aaldersfamilie. Ik heb hier veel foto's liggen o.a. denk ik van Annie van Amersfoort en Piet Aalders. Verder heb ik het trouwboekje van Frans en Mina Hartjes en het persoonbewijs van oma Bongers-Aalders. Hoe kan ik je het een en ander mailen? Ik woon in Zwolle en daar had ik kwam ik tijdens een gezamenlijk lunch achter dat een collega een achterneef van mij bleek te zijn. Dat was Henri Grijmans met als moeder wellicht Dini Aalders uit Ulft. Helaas is Henri overleden. Zijn zoon heb ik daarna nog in klas gehad. groet van Anneke van de Pavert, kleindochter van Berendina Aalders